آخرین عناوین
پربیننده ترین عناوین
|
وزیر صمت در دفاع از عملکرد خود؛ کسی عصای موسی ندارد که مشکلات ۴۰ ساله صنعت خودرو را یک شبه حل کند !
شمال نیوز: وزیر صمت با بیان اینکه عمر مشکلات صنعت خودرو ۴۰ ساله است، گفت: آیین نامه واردات خودرو در کمیسیون اقتصادی دولت اصلاح و در نوبت بررسی در هیئت دولت قرار دارد.
به گزارش شمال نیوز به نقل از مهر، سید رضا فاطمی امین در برنامه صف اول، با بیان اینکه مشکلات صنعت خودرو ۴۰ ساله است و باید یک بار حل شود، با اشاره به هشت فرمان رئیس جمهور در حوزه خودرو، گفت: تمامی این دستورات یا مقطعی بوده که اعمال شده یا زمانبر است؛ مثلاً افزایش عمر گارانتی خودروها اعمال شد. همچنین رئیس جمهور افزایش ۵۰ درصدی تولید خودرو را مدنظر داشت که سال ۱۴۰۰ کمتر از ۹۰۰ هزار خودرو تولید شد از این رو برای سال جاری بیش از ۱.۵ میلیون دستگاه تولید خواهیم کرد.
وزیر صمت افزود: همچنین عبور مستقیم خودرو به بالای ۹۰ درصد رسیده است در حالیکه در مقطعی ۱۸ درصد هم شده بود.
وی گفت: از ابتدای سال تا ۱۸ خرداد امسال ۲۲۳ هزار خودرو تحویل شده در حالیکه پارسال ۱۷۰ هزار دستگاه تحویل شده بود. تولید خودروی ناقص ۱۳۷ هزار دستگاه بود و امسال ۴۵ هزار دستگاه بوده است که نشان دهنده افزایش نظم در تولید است. همچنین امسال ۱۴۴ هزار دستگاه خودروی کامل تولید شده است.
فاطمی امین تصریح کرد: ما به دنبال ثبات بخشی به تولید بودیم که تقریباً اجرا شد و در ادامه مساله کیفیت را دنبال خواهیم کرد و در این دو سال به هدف نهایی میرسیم. البته تا دی ماه امسال افزایش کیفیت خودروها برای مردم ملموس میشود.
وی اظهار کرد: کسی عصای موسی ندارد که مشکلات ۴۰ ساله صنعت خودرو را یک شبه حل کند بلکه باید گام به گام حرکت کرد. مرحله اول از پارسال تا پایان امسال انجام میشود و سال ۱۴۰۲ به سمت تنوع محصولات، کنار گذاشتن محصولات قدیمی و آغاز صادرات و تا سال ۱۴۰۴ تولید ۳ میلیون دستگاه را عملیاتی میکنیم.
وی در مورد خروج سمند از خط تولید گفت: حدود ۱۲ هزار تعهد در مورد سمند است که باید تحویل داده شود و بعد تولید متوقف میشود.
وزیر صمت در مورد واگذاری سهام خودروسازان اظهار کرد: اینکه گفته میشود خودروسازان در اختیار دولت هستند هم درست است و هم درست نیست.
وی افزود: برای شفاف سازی، مرکز کانون وکلا از پارسال فرایند قیمت گذاری تمام اموال ایران خودرو و سایپا را شروع کرد که ۷۰۰ ابلاغ برای ایران خودرو و ۶۰۰ ابلاغ برای سایپا ارسال شد.
فاطمی امین افزود: تا هفته بعد قیمت گذاری این دو خودروسازی تمام و بلافاصله واگذاری آغاز میشود که در گام نخست سهام مدیریت پارس خودرو، سایپا سیتروئن و ایران خودروی خراسان واگذار میشوند و اصلاح مالکیت و مدیریت خواهیم داشت.
وزیر صمت گفت: بنده به عنوان وزیر وضعیت صنعت خودروسازی را قابل دفاع نمی دانم اما اقدامات خوبی برای اصلاح آغاز شده است.
فاطمی امین در مورد ورود دانش بنیان در صنعت خودروسازی افزود: در تولید موتور، حسگرهای ایمنی خودرو و … ورود بخش دانش بنیان پیگیری میشود.
وزیر صمت در مورد قرعه کشی خودرو گفت: در خصوص قرعه کشی خودرو شائبه زیاد بود، خودروسازی ۸ صبح ثبت نام زا شروع و اعلام کرد که سریع پول واریز شود و در ۲ دقیقه سایت بسته شد. بنابراین در آن نوع ثبت نام رانت وجود داشت.
فاطمی امین یادآور شد: ما گفتیم تجمیع میکنیم و به صورت یکپارچه ثبت نام و قرعه کشی را انجام و نظارتها را افزایش میدهیم.
وی تصریح کرد: برای حذف قرعه کشی باید عرضه و تقاضا بهم نزدیک شود در حالیکه عرضه پارسال ۹۰۰ هزار و تقاضا ۱.۵ میلیون دستگاه بود پس شکاف ۶۰۰ هزار خودرویی داریم که فقط با تولید و واردات قابل حل است.
فاطمی امین در مورد واردات خودرو گفت: آئین نامه واردات ۱۰ بند دارد که در هیئت دولت مطرح شد. در نورد یک بند ابهاماتی بود که به کمیسیون اقتصاد برگشت و در حال حاضر در نوبت بررسی در هیئت دوات است.
به گفته وی، بعد از تصویب آئین نامه طی ۲ الی ۳ ماه واردات انجام میشود.
ما وقتی اقدام به خروج برخی خودروها مثل تیبا و سمند از خط تولید کنیم باید خودروی اقتصادی زیر ۱۰ هزار دلار وارد کنیم و لزوماً چینی هم نیست. صحبتهایی هم انجام شده است.
وزیر صمت در مورد همکاری با روسیه، افزود: روسیه تمایل به واردات قطعه از ایران و تولید مشترک خودرو دارند که شرکتها ورود کردند.
وزیر صمت در مورد قیمت لوازم خانگی گفت: از زمانی ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد قیمت لوازم خانگی قاچاق افزایش یافت زیرا افراد روغن و مواد غذایی را قاچاق میکردند و با درآمد قاچاق لوازم خانگی وارد میکردند.
وی گفت: واردات لوازم خانگی ممنوع است بنابراین افزایش قیمت لوازم خانگی ناشی از اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی است.
فاطمی امین افزود: قیمت اکثر لوازم خانگی عمده یه ویژه یخچال، ماشین لباسشویی و تلویزیون از پارسال گران نشد اما در کف بازار کمی گران شد. در بخش تولید گرانی نداریم که این گرانی عمدتاً در بخش عرضه است.
وزیر صمت ادامه داد: ما بیش از ۱۶ میلیون دستگاه لوازم خانگی تولید میکنیم از این رو به دنبال تشویق برای افزایش تقاضا هستیم که یک بانک فعلاً ورود کرده است. ما به دنبال متمرکز کردن نظام توزیع هستیم تا محصول با واسطه کمتری به دست مصرف کننده برسد.
فاطمی امین اظهار کرد: باید اشاره شود که مواد اولیه در دنیا افزایش یافت و از اول امسال هم تعرفه واردات ۶ برابر جهش کرد (ناشی از تغییر نرخ ارز از ۴,۲۰۰ تومان به ای تی اس).
وزیر صمت در خصوص تمهیدات این وزارتخانه برای جلوگیری از واردات کالاهای مشابه دارای تولید داخل نیز بیان کرد: شما اشاره کردید ۲۰۰ میلیون دلار برای کالاهای مشابه واردات انجامشده است، کل بازار سال گذشته ۵۲ میلیارد دلار بوده، یعنی یک قسمت اندکی از کل واردات برای این قضیه است؛ البته پاسخ به این پرسش در خارج از حیطه وزارت صمت است و به بحثهای گمرکی برمیگردد، اما کاری که ما انجام میدهیم اتصال شناسه کالا به گمرک است، کد گمرکی اکنون بهصورت کلی است و محصول کلی را نام میبرد بنابراین برای تمام کالاها شناسه ایجاد و صادر کنیم که این کار انجامشده است و گمرک این شناسه کالا را مبنای تطبیق قرار دهد تا دیگر شرح کالا را کسی دستی تایپ نکند؛ اتصال گمرک به سامانه جامع تجارت که پیگیر آن هستیم این مسائل را حل خواهد کرد.
وی افزود: سامانه جامع تجارت یکی از مهمترین سامانههای اقتصادی کشور است، از سال گذشته ۵۰ میلیون سند (انواع فاکتورها و رسیدهای تراکنش) در این سامانه ثبتشده است درحالیکه از اول ایجاد این سامانه تا سال قبل ۳۰ میلیون سند ثبتشده بود، این سامانه روزانه ۵ میلیون تراکنش دارد که کار بسیار گستردهای است.
فاطمی امین در ادامه در خصوص پنجره واحد نیز گفت: همه خدمات صنعت، معدن و تجارت در درگاه ملی مجوزها به پنجره واحد متصل هستند، مصوبه قانون بودجه امسال این است که تا شهریورماه فرصت داریم تا با تعریف رمز واحد به سیستمها وارد شویم.
وزیر صت درباره قانون ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل نیز توضیح داد: حجم واردات اقلام مشابه تولید داخل اکنون حدود ۲۰۰ میلیون دلار است درحالیکه درگذشته این رقم بیش از دو میلیارد دلار بوده که نشان میدهد کاهش قابل ملاحظهای در این خصوص اتفاق افتاده است.
فاطمی امین ادامه داد: در تلاشیم سامانه شناسه کالا را به گمرک متصل کنیم و با توجه به اینکه حدود ۸ هزار کد کالا در سامانه گمرک وجود دارد، سعی شده برای تمام کالاها شناسه کالا صادر شود تا گمرک این شناسهها را مبنای اظهار و تطبیق قرار دهد و بهطور حتم اتصال گمرک به سامانه جامع تجارت این مشکل را رفع میکند.
وزیر صمت در خصوص توسعه معادن در سطح کشور اضافه کرد: در این حوزه باید سه اتفاق مهم را مدنظر قرار دهیم که گام نخست آن شناسایی ظرفیتهای معدنی در سطح کشور است که در این خصوص کار بسیار بزرگی از مهرماه سال گذشته آغاز و حدود ۴۵۰ پهنه معدنی کشور شناسایی شدهاند. وی ادامه داد: یکی از ذخایر مهم معدنی کشور در استان خراسان جنوبی شناساییشده که بهصورت قطعی تا یک ماه آینده اعلام خواهیم کرد و نوید بسیار خوبی برای کشور است.
وزیر صمت افزود: گام دوم و بسیار مهم در حوزه معادن تسهیل قوانین و مقررات موجود در این حوزه است، اکنون بیش از ۳۲۰ قانون، مقررات و دستورالعمل در بخش معدن وجود دارد که موارد به صاحبنظران مربوطه ارسالشده تا با بررسیهای دقیق موانع موجود را رفع کنند و تا دو هفته آینده مجموعه مقرراتی که بهصورت شستهورفته شکلگرفتهاند، ابلاغ میشود.
فاطمی امین تأکید کرد: با برنامهریزی و اقدامات انجامشده صادرات مواد خام معدنی بهشدت کاهشیافته است و یک خبر بسیار مهم و خوب در حوزه معدن نیز آن است که برای نخستین بار مردم را در منافع معادن شریک قراردادیم و در این خصوص و در گام نخست معدن جان جان در سیستان و بلوچستان بهشرط شراکت ۴۰ درصدی با مردم منطقه به بهرهبردار واگذارشده است.
وی تصریح کرد: این مهم در سایر معادن در سطح کشور نیز بهطور حتم دنبال میشود تا مردم در بخش معادن به شکل جدی و اثرگذار سهیم شوند.
وزیر صمت اعلام کرد: حقوق معدنی امسال دو برابر شده و بر اساس قانون و تأیید دولت، ۱۵ درصد از حقوق دولتی باید در مناطق محل استقرار معادن خرج شوند که امسال تصمیم گرفته شد که این مبالغ در حساب مشخصی به استانهای مربوطه تخصیص پیدا کند.
فاطمی امین در خصوص مثبت شدن تراز تجاری کشور گفت: در سه ماه گذشته تراز تجاری بدون نفت کشور مثبت شد و صادرات ۴۰۰ میلیون دلار بیش از واردات، انجامشده است.
وی در خصوص افزایش مراودات تجاری با سایر کشورها و میزبانی از هیئتهای تجاری کشورهای مختلف توضیح داد: هر هفته و بهصورت پیوسته حداقل یک هیئت خارجی در ایران حضور دارد و رفتوآمدهای تجاری خیلی خوبی در حال انجام است.
وزیر صمت گفت: بیش از ۱۰۰ درصد درآمد ترانزیتی کشور افزایشیافته و با ۶ کشور اطراف خود موافقتنامه همکاریهای بیمهای به امضا رساندیم و اتفاقات بسیار خوبی در حوزه تجارت خارجی کشور در حال وقوع است.
فاطمی امین عنوان کرد: طبق وعده خود به مردم، گزارش هر سه ماه یک بار از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت را ارائه میکنیم و آخرین گزارش موجود در سایت وزارت صمت برای فروردینماه است و قابل رؤیت عمومی همه مردم است.
وی با اشاره به یکی از اقدامات اساسی انجامشده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مدت گفت: بهعنوان نمونه در حوزه فولاد در کشور همسایه حدود ۵۰ درصد افزایش قیمت را شاهد بودیم درحالیکه این کالا در کشورمان با تدابیر انجام شده، روند افزایشی را تجربه نکرده و در شرایط متعادل فولاد به تولیدکنندگان عرضه میشود.
ایمیل مستقیم : info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
working();
|
working();
|
« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما » هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد